Til forsiden
  • NOERAGER slide 0 foraar
  • NOERAGER slide 0 sommer
  • NOERAGER slide 1 folk-på-P-pladse

<- Tilbage til indholdsfortegnelsen

Indstilling af Nørager til „Årets Landsby 2013“

5. Stor frivillig indsats og bidrag med private penge

Og senest et fælles projekt med hele byens borgere for at få etableret en multihal, der skal understøtte det fantastiske fællesskab og liv, der er i byen. (beskrivelse af multihal). Dette er et projekt, som borgerne i byen har arbejdet på i flere år. Og nu ser det ud til at kunne lykkedes. Der er berettiget forventning til, at projektet kan gennemføres i løbet af 2013. Med visionen og en detaljeret projektplan, er målet at holde rejsegilde inden sommerferien. Og indvielse i august/september 2013. Med et tilskud fra den lokale LAG 835.000, 2000 frivillige arbejdstimer (200.000) og Norddjurs kommune, der har afsat midler (1.000.000) til etablering af multihal, samt privat finansiering med yderligere 3 mill. er håbet og troen på at byens store projekt endelig vil komme til at se dagens lys.Følgende citat er fra ansøgningen til LAG’en:

 

LAG kage

 

”Vi har længe ønsket en lille multi hal i vores dejlige landsby på Djursland. Hallen skal være 24,91 m. gange 30,41 m. Det skal være en hal som skal bruges til mange forskellige aktiviteter og af masser af forskellige mennesker. Der skal være 3 badmintonbaner, lille foldboldbane, lille håndboldbane samt den skal kunne deles op så den kan bruges til forskellige aktiviteter samtidig. Hallen skal være områdes hal. Den skal være åben for alle og bruges af alle. Meget af hallen skal bygges med mange lokale og frivillige hænder. Vores område er i i stor udvikling. Både med nybyggeri, erhverv og forretningsliv bliver større og bedre. Så hallen har længe været ønsket.

Nørager Boldklub skal stå for hallen. Vi har selv en del af pengene og Norddjurs kommune har også set positivt på et at støtte med et større beløb. Vi har også et vandrehjem som er et tidligere LAG-projekt i byen. Det er kommet godt i gang og en ny lille multi-hal vil også gavne det meget da deres gæster vil kunne få en masse nye aktiviteter de vil kunne benytte sig af under deres ophold. Tidligere har vi søgt om et projekt som vi kaldte SKS. Det skulle være et stort sundheds- og kulturcenter. Denne plan har vi dog helt droppet og vil i stedet for ”bare” bygge denne lille multi-hal. Så vi tror meget på at vi kan få hallen op og stå så vi kan bevare vores lokalsamfund i og omkring Nørager.” 


Herudover vil byens børnehave kunne drage god nytte ved brug af multihallen, og der er også tanker og ideer om etablering af gymnastikhold for børn, evt. mor/far/barn. Der er stor fokus også på ungdommen og f.eks. aktiviteter der involverer IT, er med i overvejelserne. Der indkaldes nu til møde i forsamlingshuset, hvor borgerne kommer med alle deres gode ideer. Det er vigtigt for tovholderne af projektet, at det bliver så folkeligt som muligt. Derfor er alle med til at bestemme, hvad hallen kan/skal bruges til. Vedligeholdelse, rengøring m.v. vil i første omgang alene ske med frivillig arbejdskraft.
Der er ingen tvivl om, at Nørager Bold Klub har stor betydning for byen. Der er etableret en del aktiviteter i regi af boldklubben – også mange som ikke lige har noget med ”bold” at gøre.

 

NBK

 

Under Nørager Boldklub er en række aktiviteter, udvalg og arrangementer forankret:
Fodbold, Nørager har hold i: Serie 1, Serie 5, Serie 6, U13 drenge, U8 drenge
Håndbold, Nørager har hold i Jyllandsserien

Udvalg, der står for følgende arrangementer:

Lotteri Er kun for medlemmer af NBK, er løbende og godkendt af politimesteren

Fastelavn Traditionelt arrangement

Loppemarked Løbende indsamling af effekter til det årlige loppemarked

Sankt Hans Hygge med fællesspisning. Der tændes op i grillen og medbragt mad nydes

Sommerfest En årlig tilbagevendende begivenhed med STOR tilslutning

Store Badedag En tradition, hvor borgere etablerer en primitiv weekend ved Rygårde strand

Rougsøløbet 3 ruter på henholdsvis 4, 6,8 og 11 km.

Brix Cup Det er Auning IF, Auning Idrætscenter, Sportigan og Nørager Boldklub der i fællesskab arrangerer indefodboldstævnet.


Af sportslige arrangementer, skal 2 store præstationer fremhæves, der fandt sted i forbindelse med to sommerfester. En eller anden ?? eller flere ?? – fik den ide, at det kunne være sjovt at få en Superligakamp på Nørager Stadion - ja, ambitionerne fejlede ikke noget. Der blev nedsat en arbejdsgruppe på 3 mand, der organiserede projektet. De fik kontakt til Randers FC’s Superligahold - tog kontakt til sponsorer - tegnede annoncer - fik trykt billetter og programmer - solgt billetter til firmaer og enkeltpersoner. Der blev produceret radio spots i de lokale radioer - lavet reklamer i Lokalavisen og andre oplandsaviser. Dette fortæller lidt om, hvilket aktivitetsniveau der er i Nørager. Der var i 2007 ikke mindre end 2.685 tilskuere og i 2012 1780 tilskuere. Det har betydet, at rigtig mange udenfor Nørager nu ved, hvor Nørager ligger, og hvad man kan præstere. Og endnu engang er Nørager kommet på landkortet.

Der er pt. 286 indbyggere i Nørager. I 2005 var tallet 273. Det er ikke en stor stigning – men en stigning. Og da skoledistriktet som helhed er faldet, må man sige at ”det er godt gået”.

Af Bente Hedegaard

Erhverv i Nørager - se også topmenuen t.h.

Treat Nørby i Nørager
 

Fodbehandling, lakering, ansigtsmassage, manicure, voksbehandling.

Mejerivej 14, Nørager
8961 Allingåbro
Tlf.: 23 26 52 23
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook: [www.facebook.com/treatnoerby]

 

Brug hjemmesiden

  • Alle er velkomne til at maile vedr. arrangementer og indlæg om aktiviteter, tiltag eller interessante ting, der sker i Nørager til redaktøren. Se også siden med Information
(Artikler og tekst er forfatternes eget ansvar og er ikke nødvendigvis et udtryk for hverken redaktørens, beboerforeningens, erhvervsdrivendes eller sponsorers holdning.)

 

Føj Nøragers hjemmeside til din startskærm på tablet eller telefon

  • Gå ind i din browser
    (fx crome, edge ...)
  • Gå til www.noeragerdjursland.dk
  • På de 3 prikker øverst eller nederst th., find og tryk på: „>Føj til Startskærm“.
Nørager Djursland Årets Landsby 2013