Til forsiden

<- Tilbage til indholdsfortegnelsen

Indstilling af Nørager til „Årets Landsby 2013“

4. Et stærkt engagement og samarbejde mellem borgerne, foreningslivet, erhvervslivet, kommunen og andre aktører

Projektet omkring Nørager Børnehave er et eksempel herpå. Nørager udviklingsselskab (ejet af borgerne) købte den gamle skole for at bistå med bolig, der kunne huse etablering af børnehaven. Børnehaven er fortsat etableret i den gamle skole, som ejes af Nørager udviklingsselskab. Børnehaven, der er en selvejende institution, har ca. 45 børn, og eksistensen af børnehaven er kun mulig, fordi der har været opbakning fra menighedsrådet (tilknyttet organisationen Menighedernes Daginstitutioner), borgerne, beboerforeningen og Norddjurs kommune, med hvem der er indgået driftsoverenskomst. Menighedsrådet og beboerforeningen er repræsenteret i børnehavens bestyrelse. (se beskrivelse nedenfor under pkt. 6).

Et andet eksempel er etableringen af den nye Multihal (2013), hvor der med bidrag fra både erhvervsliv og borgere, stort frivillig arbejdskraft, og med støtte fra kommunen og LAG-djursland er skabt mulighed for at drømmen kan gå i opfyldelse. (se beskrivelse nedenfor under pkt. 5).

I forbindelse med Nøragers samarbejde med DGI Østjylland, er det store projekt (Multihal) med involvering af utrolige mange frivillige, og mange frivillige timer blevet præsenteret. I den forbindelse udtaler Jørgen Møller Landsbyforsker ved Ålborg universitet sig med store ord om Nørager og betragtede Nørager som en by, hvor der findes noget så sjældent som ELITE ildsjæle.

Af Bente Hedegaard

Erhverv i Nørager - se også topmenuen t.h.

 
Min Købmand, Nørager
 

Din lokale Købmand

Munkhusevej 9, Nørager
8961 Allingåbro
Tlf.: 86 48 63 26
Fax: 86 48 74 42

 

Brug hjemmesiden

  • Alle er velkomne til at maile vedr. arrangementer og indlæg om aktiviteter, tiltag eller interessante ting, der sker i Nørager til redaktøren. Se også siden med Information
(Artikler og tekst er forfatternes eget ansvar og er ikke nødvendigvis et udtryk for hverken redaktørens, beboerforeningens, erhvervsdrivendes eller sponsorers holdning.)

 

Føj Nøragers hjemmeside til din startskærm på tablet eller telefon

  • Gå ind i din browser
    (fx crome, edge ...)
  • Gå til www.noeragerdjursland.dk
  • På de 3 prikker øverst eller nederst th., find og tryk på: „>Føj til Startskærm“.
Nørager Djursland Årets Landsby 2013