Til forsiden

Vi har 108 gæster online

 
 

<- Tilbage til indholdsfortegnelsen

Indstilling af Nørager til „Årets Landsby 2013“

4. Et stærkt engagement og samarbejde mellem borgerne, foreningslivet, erhvervslivet, kommunen og andre aktører

Projektet omkring Nørager Børnehave er et eksempel herpå. Nørager udviklingsselskab (ejet af borgerne) købte den gamle skole for at bistå med bolig, der kunne huse etablering af børnehaven. Børnehaven er fortsat etableret i den gamle skole, som ejes af Nørager udviklingsselskab. Børnehaven, der er en selvejende institution, har ca. 45 børn, og eksistensen af børnehaven er kun mulig, fordi der har været opbakning fra menighedsrådet (tilknyttet organisationen Menighedernes Daginstitutioner), borgerne, beboerforeningen og Norddjurs kommune, med hvem der er indgået driftsoverenskomst. Menighedsrådet og beboerforeningen er repræsenteret i børnehavens bestyrelse. (se beskrivelse nedenfor under pkt. 6).

Et andet eksempel er etableringen af den nye Multihal (2013), hvor der med bidrag fra både erhvervsliv og borgere, stort frivillig arbejdskraft, og med støtte fra kommunen og LAG-djursland er skabt mulighed for at drømmen kan gå i opfyldelse. (se beskrivelse nedenfor under pkt. 5).

I forbindelse med Nøragers samarbejde med DGI Østjylland, er det store projekt (Multihal) med involvering af utrolige mange frivillige, og mange frivillige timer blevet præsenteret. I den forbindelse udtaler Jørgen Møller Landsbyforsker ved Ålborg universitet sig med store ord om Nørager og betragtede Nørager som en by, hvor der findes noget så sjældent som ELITE ildsjæle.

Af Bente Hedegaard
 
 
 

Til toppen af siden

Tryk evt. på F5 knappen et par gange for at opdatere skærmbilledet.

 
 
Sponsorer:
Futten
 
Djurslands Bank
 

Den lokale bank

Vestergade 1
8963 Auning
Tlf.: 86 30 32 30
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 
 
Nørager Djursland Årets Landsby 2013
 
 
Nørager Djursland Årets Landsby 2013
 
 
 
Indlæg, gode forslag, punkter til arrangementskalenderen og annoncer er velkomne – se Information
 
 
Webdesign: Finn Petersen, art being  ·  Nørager by illustration: Mogens Buus, Lightstone Media
© Nørager Beboerforening 2004-2022