Til forsiden
  • NOERAGER slide 0 efteraar
  • NOERAGER slide 1 folk-på-P-pladse

Januar 2006:

30 meter høj mast i Nørager

 
mast3
 
Foto: Finn Petersen
 
 

 

Masten der er rejst bag ved BK Teknik er 30 m. høj. Der er støbt et fundament der vejer 15 tons! Hullet til soklen er 1,8 m X 1,8 m og 2 m dyb. Der er brugt 7,5 kubikmeter beton.
   På masten skal der, foruden den „pind“ (rundstråleantenne) der er monteret i toppen af masten, monteres et panel – en såkaldt sektorantenne. En parabol skal modtage et signal fra en 50 m. høj mast der skal rejses i Mamrelund (ved det gamle rensningsanlæg ved Nordkystvejen).
   Rougsø.Net har lejet en 20 MBit linie i amtets fiber-ring der er nedgravet langs med Nordkystvejen på det omtalte sted.
   Da det alt sammen skal laves af ulønnede folk, der for de flestes vedkommende også har et arbejde at passe, kan det tage lidt tid.
   Der skal støbes et fundament, det skal hærde, der skal opstilles en mindre container hvori der skal monteres forskelligt grej som skal styre hele nettet i Rougsø.

Et forsigtigt gæt er, at sidst i februar - først i marts kan vi i Nørager få et signal fra Allingåbro og dermed være i stand til at koble flere brugere på.

På et tidspunkt skal vi have etableret en forbindelse til Tustrup, så vi også kan dække dette område.

Tekst: Ejvind Nielsen.
Fotos: Ejvind Nielsen og Finn Petersen.

 

Foto: Ejvind Nielsen

 

 

 

Foto: Ejvind Nielsen

 

Brug hjemmesiden

  • Alle er velkomne til at maile vedr. arrangementer og indlæg om aktiviteter, tiltag eller interessante ting, der sker i Nørager til redaktøren. Se også siden med Information
(Artikler og tekst er forfatternes eget ansvar og er ikke nødvendigvis et udtryk for hverken redaktørens, beboerforeningens, erhvervsdrivendes eller sponsorers holdning.)