Til forsiden
  • NOERAGER slide 0 foraar
  • NOERAGER slide 1 folk-på-P-pladse

<- Tilbage til indholdsfortegnelsen

Indstilling af Nørager til „Årets Landsby 2013“

Forord

Med nedenstående præsentation af en fantastisk landsby – med et sammenhold uden sidestykke, er jeg stolt over at kunne indstille Nørager som Årets Landsby 2013.

 

Nørager

 
 


Nørager er en meget aktiv landsby på Norddjursland med 30+ erhvervsvirksomheder, beboerforening, boldklub, ældreklub og mange projekter i støbeskeen.

Nørager har gennem årene vist sig at være en bæredygtig landsby. Indbyggerne har mentalt besluttet, at de VIL overleve – og endda leve på bedste vis.

Med et indbyggertal på mindre end 300, skal der både fantasi, nytænkning, vilje, styrke og mandsmod til at drømmen om et samfund i vækst kan forblive et samfund i vækst. En sådan by er Nørager.

Nørager vil gerne være et eksempel overfor andre danske landsbyer på, hvordan man kan ændre den negative tendens for landsbyer. Og de vil gerne tilbyde sig som sparring for andre der har brug for inspiration og handlekraft.

Præsentation af mig som indstiller:
Mit navn er Bente Hedegaard, og jeg bor Reimersvej 102 i Auning. Jeg har gennem rigtig mange år fulgt Nørager by og borgerne. Jeg har siden 2010 været politiker i Norddjurs kommune, og derved haft mulighed for at følge byens udvikling endnu bedre. Og det har øget min beundring for byen og dens borgere – og jeg kan både se og høre, at det gør alle andre også.

Jeg har valgt at indlede denne beskrivelse med

1. En henvisning til en P1 serie, hvor 5 indslag er optaget med borgere fra Nørager. Det er en livsbekræftende oplevelse at lytte til. Indslagene kan podcastes - ”Landsbyen der nægter at dø”.

2. To beretninger fra 2 tilflyttere til byen. De beskriver livet og byen på så fantastisk vis – og de historier fortjener I og alle andre at få. Det er spændende og levende beretninger.

Herefter er der nærmere beskrivelser med udgangspunkt i de kriterier, der er opsat for at blive Årets Landsby.
Flere steder vil der være gentagelser – men ofte beskrevet i forskellige sammenhænge.

Her er historien, som jeg har valgt at fortælle den. Det har været svært. Og der vil helt sikkert være ting, jeg ikke har fået med. Jeg synes, jeg kunne blive ved og ved. Netop fordi der er så meget smukt at berette om.

Med disse indledende ord, ønsker jeg den unikke by Nørager held og lykke i kampen om at blive Årets Landsby. Det har de virkelig gjort sig fortjent til.

Bente Hedegaard

Bente Hedegaard

Brug hjemmesiden

  • Alle er velkomne til at maile vedr. arrangementer og indlæg om aktiviteter, tiltag eller interessante ting, der sker i Nørager til redaktøren. Se også siden med Information
(Artikler og tekst er forfatternes eget ansvar og er ikke nødvendigvis et udtryk for hverken redaktørens, beboerforeningens, erhvervsdrivendes eller sponsorers holdning.)

 

Føj Nøragers hjemmeside til din startskærm på tablet eller telefon

  • Gå ind i din browser
    (fx crome, edge ...)
  • Gå til www.noeragerdjursland.dk
  • På de 3 prikker øverst eller nederst th., find og tryk på: „>Føj til Startskærm“.
Nørager Djursland Årets Landsby 2013