Til forsiden
  • NOERAGER slide 0 efteraar
  • NOERAGER slide 1 folk-på-P-pladse

Velkommen til Nørager på Djursland

Landsbyen Nørager på Djurslands hjemmeside. God fornøjelse med at kigge rundt.

Djurslands Bank
Sparekassen Djursland
L-Tek A/S

Offentlig høring og borgermøde om KÆMPE biogasanlæg - placering 2.1

Underskriftindsamling mod
KÆMPE biogasanlæg
ved Kolstrup/Djurs Sommerland

Som du sikkert har hørt i nyhederne / læst i lokalavisen, arbejder Syddjurs Kommune med planer om, at placere et KÆMPE biogasanlæg i tæt radius omkring Djurs Sommerland kaldet Placering 1 – 5 (med diverse under numre). Der er tale om et anlæg med en kapacitet på 800.000 tons om året, 22 x større end det Brdr. Thorsen har i dag på Østenfjeldvej 9.

22 x større betyder i sagens natur 22 x flere kørsler end de har i dag med de tunge transporter. I alt betyder det 85.191 kørsler om året med lastbiler (åbne / lukkede) samt traktorer med vogne.

Vi (Gruppen mod Biogasanlæg v. Kolstrup. red.) samler p.t. underskrifter ind imod, at et sådant anlæg skal placeres her i området, der er udlagt til turisme af Syddjurs kommune, dvs. Djurs Sommerland, Hjertet af Djursland og Lübker Golf. Vi kan ikke tilgodese både turister og biogas i samme område, det hænger ganske enkelt ikke sammen, med de gener som biogasanlæg påføre de nærmeste lokalområder, det være sig Støj, Trafik og Lugt.

I overvejelserne skal vi være opmærksomme på, at såfremt anlægget medfører gener der påvirker turismen på Djursland, har vi savet den gren over, som vi sidder på. Den beslutning der tages nu, er noget vores børn og børnebørn skal kunne leve med. Ligger der først en biogasanlæg, lukker de jo ikke produktionen ned, hvis det lugter, man fortsætter bare.

NEJ til biogasanlæg Kolstrup
Her ses placering 2.1 syd for Geordsminde op ad Løvenholmskoven.

Syddjurs Kommune har igangsat høringsrunde om placering 2.1, som er lige syd for Georgsminde op ad Løvenholmskoven syd for A16.

1: SKRIV UNDER mod placering af biogasanlæg i området omkring Djurs Sommerland

SKRIV UNDER HER ->
Når man har underskrevet, får man en mail der skal bekræftes, så man er sikker på, at den rigtige person sidder ved skærmen - så HUSK at bekræfte i den mail du modtager fra skrivunder.net

2: INDSEND HØRINGSSVAR

Man indgiver høringssvar ved at SENDE EN MAIL
til plan.udvikling@syddjurs.dk med sine indsigelser.

Klik her for at læse høringssvar vedr. placering 2.1 ->

Du kan se indsigelserne fra høringen vedr. placering 4 her ->

3: DELTAG i BORGERMØDE om placering 2.1

Start: 13. december 2023 kl. 18:00 - 20:00
Sted: Bugtrupvej 33, Kolind.

Du kan tilmelde dig her ->

 

Læs mere HER fra Gruppen mod Biogasanlæg ved Kolstrup

Biogasanlaeg-placering-2-1-nov2023.pdf

Få løbende information - kom på mailinglisten

Gruppen mod Biogasanlæg ved Kolstrup udsender løbende informationsmails
- skriv til kolstrupbiogas@outlook.dk for at komme på maililnglisten.

Tidligere skrevet her på siden om Biogasanlæg ved Kolstrup

Klik her ->

Kalender

Se mere i kalenderen ->

  • 2023-12-10 Juletræsfest med Luciaoptog
  • Strikke/hækle, hygge, nørkle komsammen, café

Nyheder

Facebook

Nørager Beboerforenings Facebookgruppe ->
(Offentlig gruppe)

Nørager på Djurlslands Facebookside ->
(Byens billede udadtil sammen med hjemmesiden her)

Huse til salg

i Nørager og omegn fra boligsiden.dk ->

Fra Lokalavisen den 13. december 2015:

Nørager: Jubilæum og nyt behandlersted hos massør Erik Nielsen

Receptionfredag 18. december.

 

Massør, manuel terapeut og laserterapeut Erik Nielsen, Nørager, fejrer fredag 18. december sit 25 års jubilæum. Det sker med åbent hus på Mejerivej 8 fra klokken 14. Gæsterne vil kunne nyde jordbærlikør, rødvin og portvin fra Erik Nielsens egne vinmarker.Af Anette Bonde,
Lokalavisen
 

 

95 nye kvadratmeter
Han har til huse i det tidligere mejeri, og for tiden er han i fuld gang med at indrette et nyt behandlersted i den gamle mejerihal. Gæsterne kan således få et blik ind i de kommende nye faciliteter. Der er tale om 95 kvadratmeter, hvor der både bliver træning i sand og i vand.

Bassinnet bliver fem meter i diameter. Dybden bliver halvanden meter, og brugerne vil kunne nyde virkningen af effektive massagekanoner i det varme vand. 45 kvadratmeter af arealet fyldes med varmt sand.

“Det er den mest effektive træningsform, også som supplement til alle sportsgrene.” Når salen er færdig, vil Erik Nielsen også flytte sin infrarøde sauna ind.

Start med to dages kursus
Erik Nielsen kom ind i branchen ved et tilfælde. Det skete ved, at han i 1990 arbejdede som murer i Sverige og fik brug for behandling. Han kiggede i avisen efter en massør, men fandt ingen. Til gengæld var der en annonce om et to dages massagekursus til hjemmebrug. Det valgte han som alternativ, idet han tænkte, at han jo så ville få lidt massage undervejs. Kort efter klagede en kollega over, at han havde ondt i skulderen, og mester foreslog ham at få massage af Erik Nielsen. Det virkede.

Erik Nielsen fik nu lyst til at lære mere om massage, og det er i tidens løb blevet til adskillige kurser, blandt andet på det højt anerkendte Axelsons Gymnastiska Institut i Sverige.

Uddanner sig stadig
Nu kan han se tilbage på en praksis som selvstændig massør, der nu har kørt i 25 år. Erik Nielsen uddanner sig stadig. For tiden er han i gang med et kursus som Pelvis Terapeut, der går ud på at sætte bækken og korsben på plads. Ifølge Erik Nielsen stammer 33 procent af alle ryg-, nakke og benproblemer fra bækken og korsben.

Klinikken får en gang om måneden besøg af fysiolog, osteopat og d.ac. Jan Lasota, som laver osteopatundersøgelser i klinikken på Mejerivej. Han tager sig af patienter, der er terapiresistente. Jan Lasota finder årsagen til deres lidelser, og patienterne fortsætter så hos Erik Nielsen eller andre terapeuter.