Til forsiden

Velkommen til Nørager på Djursland

Landsbyen Nørager på Djurslands hjemmeside. God fornøjelse med at kigge rundt.

Djurslands Bank
Sparekassen Djursland
L-Tek A/S

Kalender

Se mere i kalenderen ->

  • 2024-07-03 Sommerfest
  • 2024-08-01 Store Badedag
  • 2024-09-28 HØSTFEST med lokal REVY i NØRAGER
  • 2024-10-05 Fællesspisning i forsamlingshuset
  • 2024-12-xx Juletræsfest med Luciaoptog
  • 2024-12-xx Udendørs julearrangement
  • Strikke/hækle, hygge, nørkle komsammen, café

Nyheder

Facebook

Nørager Beboerforenings Facebookgruppe ->
(Offentlig gruppe)

Nørager på Djurlslands Facebookside ->
(Byens billede udadtil med hjemmesiden her)

Norddjurs Kommune nyheder

Klik her ->

Huse til salg

i Nørager og omegn fra boligsiden.dk ->

B A G G R U N D - december 2007:

Lidt om baggrunden for Sundheds-, Kulturhus
& SportsCenter Nørager

Mange i Nørager har sikkert hørt et eller andet om, at der er et projekt igang omkring et nybyggeri ved boldbanerne i byen.

For at alle kan være orienteret, vil projektgruppen gerne her prøve at forklare lidt om hvad det er for tanker, der arbejdes med i den forbindelse.

Baggrunden er et kursus, som nogle af Nørager Boldklubs medlemmer deltog i under DGI. Oplægget var, at man kunne ønske og tænke hvad man ville i forhold til sin klub og by. På denne måde kom der mange ideer og tanker på bordet.

 

Her blev man også klar over, at det var nødvendigt, at se udviklingen i samfundet i øjenene, og være en del af den, istedet for at blive tabt. Især fordi vi er et yderområde, en lille landsby, men en by med en masse ressourcer, en masse mennesker, der altid stiller op, når der skal arrangeres noget – med andre ord, vi har en by, hvor sammenhold, fælleskab og engagement er noget vi kan være stolte af. Dette er og var et fantastisk godt udgangspunkt, for i det hele taget at gå igang med et sådant projekt.

Så det mundede ud i, at en gruppe blev nedsat til at begynde på idé plan, at udvikle Sundheds – Kultur & Sportscenter, Nørager.

Formålet med dette var, at få samlet alle aktiviteter i et hus i Nørager – børnehave – forsamlingshus – kirkelokaler – nogle flere sportsaktiviteter, sundhedskøkken, sundhedsrådgivning, erhverv, og ellers alt hvad der kunne fremme udviklingen og aktiviteterne i Nørager by.

Der er selvfølgelig nogle knuder i et sådant tiltag – børnehaven skulle flyttes – hvordan klarer man lige det? Forsamlingshuset skulle evt. afhændes, og hvorledes stillede bestyrelse og borgere sig til det? Vi skulle også have opbakning fra disse institutioner i byen, ellers var det hele formålsløst, og ville bare skabe problemer – hvis f.eks. byen var delt i spørgsmålet.

Det er svært, når der er følelser og en mangeårig tradition forbundet med institutioner, at forandre ting – især når det gælder om at f.eks. sælge bygninger – for hvad får man – hvorfor skal det egentlig gøres – hvad sker der – mange spørgsmål dukker op i denne forbindelse.

Projektgruppen har da også haft mange samtaler og nogle møder med bl.a. Forsamlingshusets bestyrelse, der helt normalt var skeptisk og delt i deres holdninger – når en projektgruppe, sådan kommer brasende med et temmelig stort projekt, der vil koste en del penge.

Igennem en fin dialog med bestyrelsen i Forsamlingshuset, er vi dog kommet et stykke, og er nået frem til, at vi tror det kan lade sig gøre.

Grunden til denne optimisme bunder ikke mindst i, at fra starten har DGI været en del af projektet. De har været hjælpere, rådgivere, undervisere og har altid været der, når vi havde brug for dem. De har hjulpet os på vej med råd om, hvor og hvordan vi skulle søge fonde om økonomisk hjælp, så projektet ikke kom til at belaste børnehave, Forsamlignshus eller boldklub på nogen måde.

Projektgruppen har i perioden fra august og til her i december 2007, deltaget i kurser og møder med DGI – DGI har været i Nørager, hvor vi sammen med andre lokale idrætsforeninger har holdt møde om fremtiden i landsbyerne.

Fremtiden i landsbyerne, er blevet endnu vigtigere efter de sammenlægninger, der har været, hvor vi ikke vil eller skal glemmes – så derfor var noget af det første vi gjorde, at kontakte kommunen.

 

Med venlig hilsen
for Projektgruppen Sundheds-, Kultur- & SportsCenter Nørager
Asger Kjærgaard


SKS_placering_frontBane

Eksempel på placering af Sundheds-, Kulturhus og SportsCenter.


SKS_placering_frontBane2

Eksempel på placering af Sundheds-, Kulturhus og SportsCenter.


Erhverv i Nørager - se også topmenuen t.h.

 
Militærbutikken
 

v/Anders Peter Lykkegaard Kristensen
Eskilsagre 4, Nørager
8961 Allingåbro
Tlf.: 60 16 33 04
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.