Til forsiden

Vi har 6 gæster online

 
 

Nørager Forsamlingshus’ historie

I januar 1969 var „forsamlingshuset“ blevet ledigt, efter at det i ca. 10 år var blevet benyttet som klasseværelse for skolebørn. Og efter dannelsen af Nørager Sogns Beboerforening og møder med det daværende sogneråd, kunne byen købe Nørager skoles gamle gymnastiksal og sætte denne i stand – også dengang ved husindsamling af penge og udførsel af frivillig arbejdskraft.
   Toiletter, gulve, gang og garderobe kom til og der blev installeret centralvarme samt opsat køkkenbord og skabe. Før indvielsesfesten den 21. marts 1970 var der købt kopper, tallerkener, bestik, glas, skåle og fade til 150 personer.
 

Den store udvidelse af salen blev iværksat i 1978. Ca. 100kvm blev bygget til i sydsiden og ved samme lejlighed blev garderoben udvidet og der blev et rum ved siden af scenen.
   I 1980 blev bygningen med køkken og toiletter skalmuret, nyt indgangsparti blev monteret, der blev opsat tagrender og der blev støbt en kørestolsrampe.
   I 1981 gik man i gang med udvidelsen mod nord. Salen blev 1,8m bredere, og samtidig kunne kan glæde sig over, at der nu var røde sten hele vejen rundt. Sammen med denne udvidelse kom der også et rum til opmagasinering af bordplader.
   Kloakering og tilslutning til det kommunale rensningsanlæg i Allingåbro blev ordnet i 1982.
   Gulvet i salen blev i 1984 afhøvlet og lakeret, så gulvet blev ens i hele salen. Højttaleranlæg og scenelys kom til i 1985.
   I 1986 blev der af Else Frederiksen købt jord til udvidelsen af adgansvejen og der blev lagt SF-sten fra hovedgaden op til forsamlingshuset.
   I 1993 blev ventilationen forbedret kraftigt, der blev opsat nyt loft og loftbelysningen blev udskiftet.
 

Der har løbende været fornyelse af service, borde og stole. Komfuret er udskiftet, der er opsat emhætte. Der er indkøbt to rulleborde og vinduer i køkken, garderobe og toiletter er udskiftet. Huset er malet både ude og inde.
 

Nørager Boldklub har benyttet huset til bankospil og fester. Fjellerup Folkedanserforening har brugt forsamlingsuset til dansetræning i vinterhalvårene. Og så er huset blevet benyttet flittigt til private fester af folk fra hele Djursland.

 

Kilde: Jubilæumsskrift i anledning af Beboerforeningens 25 års jubilæum 1994
 
 
 
Nørager Djursland Årets Landsby 2013
 
 
Nørager Djursland Årets Landsby 2013
 
 
 
Indlæg, gode forslag, punkter til arrangementskalenderen og annoncer er velkomne – se Information
Webdesign: Finn Petersen, art being  ·  Nørager by illustration: Mogens Buus, Lightstone Media
© Nørager Beboerforening 2004-2022

noeragerdjursland.dk bruger cookies. Læs mere. Ved fortsat brug accepterer du dette.